hotellrum

Bokningsvillkor

Läs mer här om avboknings- och ombokningsregler på grund av Coronaviruset.

Allmänt
Du och hotellet kommer överens om villkoren för rumsuthyrningen. Namnet på det bolag som driver Treetop Spa, Hangout & Hotel heter Mercurex AB (org nr 556603-8963). Om inte någon speciell överenskommelse har träffats gäller följande regler. För konferenser samt gruppbokningar gäller särskilda regler enligt branschorganisationen Visita. 

Bokning och bekräftelse
En bokning är bindande i och med att den bekräftats och du fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via bokningssystem. Vid bokningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika priser, se detaljerad prisinformation.

Bokning av minderårig utan målmans sällskap
För att boka ett rum på Treetop måste du vara minst 18 år. Du som bokar rummet för en underårig är ansvarig oavsett om du bor eller inte bor med den underårige i rummet.

Ta med gäster till hotellrummet
Av säkerhetsskäl tillåter vi endast våra medarbetare och incheckade gäster att vistas fritt i hotellrum eller andra reserverade lokaler.

Ankomst och avresa
Tider för in- och utcheckning varierar beroende på bokning och prisklass. Läs vår detaljerade prisinformation om vad som gäller för din vistelse här.

Avbokning och utebliven ankomst

Avbokningsvillkoren varierar beroende på vilket pris du har bokat, läs noga detaljerad prisinformation i din bokningsbekräftelse. Om inte annat överenskommits vid bokningstillfället eller priset du har valt har andra regler skall avbeställning ske senast kl 18.00 dagen före ankomstdag. Uteblir du utan avbeställning eller avbeställer senare än kl 18.00 före ankomstdag, får du betala för ett dygn.

För rumsbokningar finns alternativet "ej återbetalningsbar" som har ett lägre pris, vilket innebär att bokningen inte kan ombokas eller avbokas, och du får heller inte pengarna i retur. Flexpriserna ger dig möjlighet att boka av och om senast 18.00 dagen före ankomst.

Ombokningsskydd
Till flera av paketen finns möjlighet att köpa till ett ombokningsskydd i samband med bokning. Det innebär att du kan ändra datum för din vistelse i upp till ett år, med reservation för prisändringar. Ombokning måste ske senast 48h innan ankomst via mejl till [email protected]. Har du bokat flera rum behöver du lägga till lika många ombokningsskydd. Ombokningsskydd kan endast bokas i samband med bokningen, aldrig i efterhand. 

Tidig avresa och vistelse på obestämd tid
Gäller din bokning en bestämd tidsperiod men avresan sker tidigare kan det medföra prisjusteringar. Ta kontakt med hotellet och meddela avresa. Bor du på hotellet på obestämd tid och förlänger din vistelse med ett dygn i taget behöver du meddela avresan senast kl 18.00 dagen före. I annat fall har vi rätt att ta betalt för ett extra dygn. Om hotellet inte längre kan låta dig disponera rummet har du rätt att få veta detta senast kl 18.00 dagen före avresan.

Betalning - Kontantfritt hotell

För vissa priser gäller förskottsbetalning. Läs detaljerad prisinformation. Detta belopp avräknas den slutliga räkningen. Avbokar du rummet utan hänsyn till avbokningsvillkoren, har hotellet rätt att behålla bokningsavgiften/förskottsbetalningen. Generellt gäller att hotellräkningen skall betalas när du får den, oftast vid ankomsten till hotellet. Hotellet accepterar de vanligast förekommande kontokorten samt Swish. Hotellet är dock inte skyldigt att acceptera kontokort, checkar, kuponger eller utländsk valuta om hotellet inte har erbjudit sig att göra det.

Din egen säkerhet

Ta alltid reda på var nödutgångar, larmknapp och brandsläckare finns. Titta efter detaljer i informationen på insidan av hotellrumsdörren. Läs även broschyren "Att bo på hotell" som finns på alla hotellrum.

Förvaring av värdesaker och bagage på hotellrummet eller i bagagerummet
Lämna inte värdesaker eller bagage utan uppsikt vid in/utcheckning, frukost eller när du väntar på taxi eller buss. Hotellet har av säkerhetsskäl ingen skyldighet att förvara egendom som är av högt värde eller egendom som skulle kunna utsätta hotellets personal eller övriga gäster för fara. Hotellet har inte något strikt ansvar för egendom som du förvarar på hotellrummet eller i bagagerummet. I receptionen finns kassaskåp där vi kan hjälpa till att förvara mindre saker.